Новини

XX Міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів «МОЛОДЬ І ПОСТУП БІОЛОГІЇ», присвячена 90-річчю від дня народження професора Ореста Демківа 18–20 квітня 2024 року

17.04.2024 | 20:17

18 – 19 квітня 2024 року на біологічному факультеті триватиме XX Міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів «МОЛОДЬ І ПОСТУП БІОЛОГІЇ», присвячена 90-річчю від дня народження професора Ореста Демківа.
Відкриття конференції та пленарне засідання розпочнуться о 10.00 у Читальній залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. Драгоманова, 5).
З програмою конференції можна ознайомитись у прикріпленому файлі:
Short_programe_2024
Prohrama-MiPB-2024
 

Читати »

На базі Університету відбувся фінальний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології

16.04.2024 | 21:29

З 8 по 12 квітня 2024 року у Львові відбувся заключний ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології. Інтелектуальні змагання проходили на базі біологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка і Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу. У IV етапі олімпіади взяли участь 122 учні з 22 областей України та міста Києва, а саме 30 учнів 8 класу, 30 учнів 9 класу, 31 учень 10 класу та 31 учень 11 класу.
На відкриті ІV етапу Олімпіади до учасників із...

Читати »

15 квітня – Міжнародний день екологічних знань. Студенти-екологи відзначили Міжнародний день екологічних знань у форматі прес-конференції.

15.04.2024 | 11:23

Щорічно 15 квітня у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день екологічних знань. Свято заснували у 1992 році, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) було наголошено на важливості екологічної освіти громадян усіх країн для реалізації довгострокових планів розвитку людства. В Україні за ініціативи громадських природоохоронних організацій цей День відзначають з 1996 року з метою популяризації екологічних знань, формування екологічної культури населення, надання інформації про стан екологічної безпеки та навколишнього середовища, виховання у дітей і дорослих екологічного мислення.
У межах навчальної дисципліни «Екоосвітня діяльність» (ОПП «Екологія»...

Читати »

У рамках підписаного меморандуму про співпрацю з міжнародним проєктом «Чисте повітря для України» на кафедрі екології встановлено станцію моніторингу забруднення повітря.

11.04.2024 | 13:27

У рамках підписаного меморандуму про співпрацю з міжнародним проєктом «Чисте повітря для України» на кафедрі екології встановлено станцію моніторингу забруднення повітря нового покоління «AirFreshMax», в основу якої покладена концепція «громадянської науки», яка стає популярною у всьому світі.

Проєкт «Чисте повітря для України» підтримує розширення громадської мережі моніторингу повітря EcoCity. Зараз це найбільша мережа, яка об’єднує понад 250 станцій в різних регіонах. Зокрема перші станції моніторингу повітря EcoCity були встановлені у Львові у 2019 році.
«Чисте повітря для України» поширює трансформаційний досвід Європейського...

Читати »

Студенти-екологи активно долучилися до участі у Форумі кар’єри 2024.

09.04.2024 | 16:58

Сьогодні, 9 квітня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка за сприяння Відділу кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом та компаній-роботодавців відбулося відкриття Форуму кар’єри 2024.
Здобувачі кафедри екології біологічного факультету активно долучилися до участі у Форум кар’єри 2024.

У рамках події відбувся конкурс студентського резюме CV AWARDS. Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівня спеціальності 101 Екологія подали своє резюме для участі у конкурсі, як шанс отримати індивідуальні поради та рекомендації щодо покращення своїх навичок і перспективи потрапити у базу потенційних кандидатів роботодавця.
Майбутні...

Читати »

Шановні колеги! Запрошуємо вас опублікувати свої статті в фаховому журналі «Вісник Львівського університету. Серія біологічна», приуроченому до 100-річчя від дня народження професора Ірини Василівни Шостаковської і 50-річчя заснування кафедри біофізики та біоінформатики

09.04.2024 | 11:32

Шановні колеги!
Цього 2024 року на біологічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка святкують дві визначні дати – 100-річчя від дня народження професора Ірини Василівни Шостаковської і 50-річчя заснування кафедри біофізики та біоінформатики.
Цим визначним датам в історії факультету приурочено один з цьогорічних випусків «Вісника Львівського університету. Серія біологічна».
Запрошуємо випускників та співробітників кафедр фізіології людини і тварин і біофізики та біоінформатики, а також усіх бажаючих до публікацій у цьому номері наукових статей в галузі фізіології та фізико-хімічної біології за рубриками «Оглядові...

Читати »

Відкрита лекція доцента кафедри ботаніки Одінцової А.В.

05.04.2024 | 16:39

У понеділок, 8 квітня 2024 р. об  11:50 (третя пара) в аудиторії 332 доцент кафедри ботаніки Одінцова Анастасія Валеріївна прочитає відкриту лекцію з навчальної дисципліни “Ботаніка” для студентів ІІ курсу (Спеціальність 091 Біологія) на тему “Підклас Астериди. Група порядків Кампануліди”.
Запрошуються всі охочі.

Читати »

Засідання екологічного гуртка на тему: Тварини і їхні оселища в Україні на тлі воєнних дій – спікер Дикий Ігор Васильович.

01.04.2024 | 12:44

У середу 27.03.2024 на кафедрі екології відбулось засідання екологічного гуртка з Ігорем Васильовичем Диким, який виступив як запрошений спікер. Тема засідання – «Тварини і їхні оселища в Україні на тлі воєнних дій». Воєнні дії, крім загрози для життя людей, також негативно впливають на навколишнє середовище та біорізноманіття. Ми вдячні Ігорю Васильовичу за те, що він прийняв наше запрошення і поділився своїми дослідженнями та досвідом.

Читати »