Новини

Інформація про перший день XX Міжнародної наукової конференції студентів і аспірантів «МОЛОДЬ І ПОСТУП БІОЛОГІЇ», присвяченої 90-річчю від дня народження професора Ореста Демківа та збірник тез доповідей

18.04.2024 | 20:25

Інформація про перший день XX Міжнародної наукової конференції студентів і аспірантів «МОЛОДЬ І ПОСТУП БІОЛОГІЇ», присвяченої 90-річчю від дня народження професора Ореста Демківа.
https://lnu.edu.ua/u-lvivskomu-universyteti-startuvala-xx-mizhnarodna-naukova-konferentsiia-studentiv-ta-aspirantiv-molod-i-postup-biolohii/
Також нижче додаємо збірник тез доповідей конференції.
Молодь і поступ біології: збірник тез доповідей ХX Міжнародної наукової конференції студентів і аспірантів (м. Львів, 18-20 квітня 2024 р.)

Читати »

Секція Зоологія XX Міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів «МОЛОДЬ І ПОСТУП БІОЛОГІЇ», присвячена 90-річчю від дня народження професора Ореста Демківа

18.04.2024 | 15:18

18 квітня 2024 року відбулось засідання секції Зоологія в рамках XX Міжнародної наукової конференції студентів і аспірантів «МОЛОДЬ І ПОСТУП БІОЛОГІЇ», присвяченої 90-річчю від дня народження професора Ореста Демківа. В роботі секції взяли участь 10 учасників. Було заслухано дві доповіді, які стосувались фауністичного різноманіття зимової орнітофауни та фауністичного різноманіття павуків. Результати досліджень є новими та можуть бути використаними, як для подальшого дослідження, так і в практичних цілях. Жваве обговорення викликала доповідь Лопатки Олени, яка вказала на значимість досліджуваної нею групи...

Читати »

XX Міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів «МОЛОДЬ І ПОСТУП БІОЛОГІЇ», присвячена 90-річчю від дня народження професора Ореста Демківа 18–20 квітня 2024 року

17.04.2024 | 20:17

18 – 19 квітня 2024 року на біологічному факультеті триватиме XX Міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів «МОЛОДЬ І ПОСТУП БІОЛОГІЇ», присвячена 90-річчю від дня народження професора Ореста Демківа.
Відкриття конференції та пленарне засідання розпочнуться о 10.00 у Читальній залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. Драгоманова, 5).
З програмою конференції можна ознайомитись у прикріпленому файлі:
Short_programe_2024
Prohrama-MiPB-2024
 

Читати »

На базі Університету відбувся фінальний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології

16.04.2024 | 21:29

З 8 по 12 квітня 2024 року у Львові відбувся заключний ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології. Інтелектуальні змагання проходили на базі біологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка і Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу. У IV етапі олімпіади взяли участь 122 учні з 22 областей України та міста Києва, а саме 30 учнів 8 класу, 30 учнів 9 класу, 31 учень 10 класу та 31 учень 11 класу.
На відкриті ІV етапу Олімпіади до учасників із...

Читати »

15 квітня – Міжнародний день екологічних знань. Студенти-екологи відзначили Міжнародний день екологічних знань у форматі прес-конференції.

15.04.2024 | 11:23

Щорічно 15 квітня у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день екологічних знань. Свято заснували у 1992 році, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) було наголошено на важливості екологічної освіти громадян усіх країн для реалізації довгострокових планів розвитку людства. В Україні за ініціативи громадських природоохоронних організацій цей День відзначають з 1996 року з метою популяризації екологічних знань, формування екологічної культури населення, надання інформації про стан екологічної безпеки та навколишнього середовища, виховання у дітей і дорослих екологічного мислення.
У межах навчальної дисципліни «Екоосвітня діяльність» (ОПП «Екологія»...

Читати »

У рамках підписаного меморандуму про співпрацю з міжнародним проєктом «Чисте повітря для України» на кафедрі екології встановлено станцію моніторингу забруднення повітря.

11.04.2024 | 13:27

У рамках підписаного меморандуму про співпрацю з міжнародним проєктом «Чисте повітря для України» на кафедрі екології встановлено станцію моніторингу забруднення повітря нового покоління «AirFreshMax», в основу якої покладена концепція «громадянської науки», яка стає популярною у всьому світі.

Проєкт «Чисте повітря для України» підтримує розширення громадської мережі моніторингу повітря EcoCity. Зараз це найбільша мережа, яка об’єднує понад 250 станцій в різних регіонах. Зокрема перші станції моніторингу повітря EcoCity були встановлені у Львові у 2019 році.
«Чисте повітря для України» поширює трансформаційний досвід Європейського...

Читати »

Студенти-екологи активно долучилися до участі у Форумі кар’єри 2024.

09.04.2024 | 16:58

Сьогодні, 9 квітня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка за сприяння Відділу кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом та компаній-роботодавців відбулося відкриття Форуму кар’єри 2024.
Здобувачі кафедри екології біологічного факультету активно долучилися до участі у Форум кар’єри 2024.

У рамках події відбувся конкурс студентського резюме CV AWARDS. Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівня спеціальності 101 Екологія подали своє резюме для участі у конкурсі, як шанс отримати індивідуальні поради та рекомендації щодо покращення своїх навичок і перспективи потрапити у базу потенційних кандидатів роботодавця.
Майбутні...

Читати »

Шановні колеги! Запрошуємо вас опублікувати свої статті в фаховому журналі «Вісник Львівського університету. Серія біологічна», приуроченому до 100-річчя від дня народження професора Ірини Василівни Шостаковської і 50-річчя заснування кафедри біофізики та біоінформатики

09.04.2024 | 11:32

Шановні колеги!
Цього 2024 року на біологічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка святкують дві визначні дати – 100-річчя від дня народження професора Ірини Василівни Шостаковської і 50-річчя заснування кафедри біофізики та біоінформатики.
Цим визначним датам в історії факультету приурочено один з цьогорічних випусків «Вісника Львівського університету. Серія біологічна».
Запрошуємо випускників та співробітників кафедр фізіології людини і тварин і біофізики та біоінформатики, а також усіх бажаючих до публікацій у цьому номері наукових статей в галузі фізіології та фізико-хімічної біології за рубриками «Оглядові...

Читати »