15 квітня – Міжнародний день екологічних знань. Студенти-екологи відзначили Міжнародний день екологічних знань у форматі прес-конференції.

15.04.2024 | 11:23

Щорічно 15 квітня у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день екологічних знань. Свято заснували у 1992 році, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) було наголошено на важливості екологічної освіти громадян усіх країн для реалізації довгострокових планів розвитку людства. В Україні за ініціативи громадських природоохоронних організацій цей День відзначають з 1996 року з метою популяризації екологічних знань, формування екологічної культури населення, надання інформації про стан екологічної безпеки та навколишнього середовища, виховання у дітей і дорослих екологічного мислення.

У межах навчальної дисципліни «Екоосвітня діяльність» (ОПП «Екологія», доцент Н. М. Джура, група БЛЕ-31), студенти підтримали ініціативу обговорити обрану тему «Вплив воєнних дій на території Херсонської області (Біосферний заповідник «Асканія Нова»)» у форматі прес-конференції – інтерактивна форма практичного заняття, яка формує у здобувачів вищої освіти уміння і навички аналізувати інформацію та події, висловлювати власну думку у присутності журналістів з метою наближення до реальних ситуацій.

Студенти визначили між собою ролі: спікера, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, юриста, голови ОТГ, лікаря, психолога, еколога, фермера, громадянина, директора Біосферного заповідника «Асканія Нова», військового, журналістів. Спікер представив тему, учасників, озвучив часові межі прес-конференції. Учасники висловлювали думки і дискутували про вплив воєнних дій на довкілля, зокрема на території Херсонської області (Біосферний заповідник «Асканія Нова»; аналізували наслідки підриву Каховської ГЕС; згадували про затоплення величезних територій, де розташовані національні парки, біосферні заповідники, заказники тощо; про вплив воєнних дій на біорізноманіття степів Херсонщини; про загрозу зникнення рідкісних й ендемічних видів рослин і тварин; про вплив війни на здоров’я населення тощо.

 

Дякуємо ЗСУ, які бережуть наш спокій і дають змогу працювати та навчатися!

Дякуємо студентам групи БЛЕ-31 за активність, креативність і вміння працювати в команді!