28 червня – 02 липня 2021 року відбулася літня школа для студентів та аспірантів «Функціональні продукти харчування – нові випробування для збалансованого харчування та лікування метаболічних розладів»
Літню школу організувала кафедра біохімії біологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка в рамках проєкту ResBios. Цей проєкт отримав фінансування від програми досліджень та інновацій Європейського Союзу «Горизонт 2020» за грантовою угодою № 872146.
Учасники літньої школи ознайомилися з поняттям здорової їжі – нової галузі, яка пов’язує науки про продукти харчування з фармацевтичними науками. Було розглянуто поняття нутрицевтиків та функціональних продуктів харчування, продемонстровано та обґрунтовано роль функціональних продуктів харчування у запобіганні та / або затримці виникнення конкретних розладів здоров’я чи синдромів захворювань.
Учасники взяли участь у лекціях та групових дискусіях, а також отримали офіційні сертифікати про участь у літній школі.