Львівський університет традиційно увійшов до рейтингу Times Higher Education Ranking

10.10.2023 | 09:42

Львівський національний університет імені Івана Франка увійшов до щорічного рейтингу найкращих університетів світу, який опублікував журнал Times Higher Education. Нову редакцію World University Rankings 2024 британське видання оприлюднило нещодавно.

До одного з найпрестижніших світових рейтингів увійшли 14 українських закладів вищої освіти, ще 27 закладів мають статус «репортера», що означає, що вони надали відповідні дані, але не відповідали критеріям прийнятності для отримання рейтингу, і погодилися бути відображеними як звіти у підсумковій таблиці.

Загалом рейтинг університетів від Times Higher Education включає 1904 університети зі 108 країн і регіонів світу та ще 769 університетів зі статусом «репортер». У загальній рейтинговій таблиці ЛНУ ім. Івана Франка посів 1201-1500 місце, серед українських закладів вищої освіти, представлених у рейтингу, – 4 місце.

Рейтинг базується на новій методології WUR 3.0, що включає 18 показників, які вимірюють ефективність освітнього закладу за п’ятьма критеріями: викладання, дослідницьке середовище, якість досліджень, передача знань і міжнародна співпраця.