Науковий фестиваль “OL”

26.09.2021 | 22:56

25 вересня у Стрийському парку відбувся Науковий фестиваль “OL”🧬

Активну участь взяли студенти, зокрема Наукове товариство біологів та викладачі нашого біологічного факультету😍

Студенти факультету, зокрема кафедри біохімії та генетики і біотехнологій разом з доцентом кафедри біохімії, Оленою Георгіївною Стасик продемонстрували неймовірно цікаві наукові досвіди, де участь могли взяти всі охочі фестивалю. Також пізніше відбулася зустріч на тему «Біотехнологія під мікроскопом».

Також відвідувачі мали змогу переконатися, що кожна людина тремтить, але цього не помічає, і поміряти частоту тремору їхніх рук (завдяки інженеру кафедри фізіології людини і тварин Ірині Юріївні Гнатчук та студенту Ігору Біляку).

Кафедра екології нашого факультету теж взяла участь, зокрема аспіранти кафедри – Сергій Притула та Олег Савчак. На виставці показували інвазивні види рослин і тварин України, розказували яку шкоду вони екосистемі і які методи боротьби з ними є, а ще ми на мікроскопі показували продихи лисків.

Дуже цікаву лекцію для учасників фестивалю прочитав доцент кафедри зооології, керівник антрактичних експедицій – Ігор Васильович Дикий з темою – «Зміни клімату очима полярника на Антрактичній станції «Академік Вернадський».

Науковий фестиваль цьогоріч був дуже масштабний та захопливим для всієї сім’ї.

Дякуємо всім організаторам, за можливість пізнати науку ще ближче.