Подорож до успіху: Український ботанічний сад вражає Сполучені Штати Америки

03.07.2023 | 18:34
Подорож до успіху: Український ботанічний сад вражає Сполучені Штати Америки

У червні 2023 року на запрошення Американської асоціації ботанічних садів (American Public Gardens Association, APGA) за підтримки організації поїздки ГО “Партнерство заради природи” (Partnerships for Nature) директор Ботанічного саду та доцент кафедри ботаніки Львівського Університету Андрій Прокопів відвідав щорічну конференцію APGA, яка відбулася у Форт-Верті. Під час візиту А. Прокопів мав нагоду поспілкуватися із учасниками конференції, а також виступити із доповіддю “Ботанічні сади України: незламність перед лицем ворога”.

Варто наголосити, що під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Андрій Прокопів відвідав Ботанічні сади Техасу і Форт-Верту у штаті Техас, Сан-Дієго і Лос-Анджелеса – у штаті Каліфорнія, а також Чикаго – у штаті Іллінойс. Ознайомившись із рослинністю цих ботсадів, Андрій Прокопів розповів про особливості ботанічних садів України та детально презентував Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка. “У мене була нагода розповісти про природне багатство нашого Ботанічного саду, про проведення наукових досліджень та розвиток освітніх програм при Ботанічному саду Львівського університету. І мені приємно, що по завершенню виступів я помічав, як ця презентація зворушила  співробітників та волонтерів американських ботанічних садів”, – ділиться враженнями директор Ботанічного саду ЛНУ ім. І. Франка Андрій Прокопів.

Додамо, що у рамках відрядження Андрій Прокопів ознайомився з організацією та функціонуванням освітньо-дослідницьких візитних центрів, а також програмами і проєктами, спрямованими на різні вікові групи. Він отримав цінні знання з управління та організації роботи ботанічних садів у США, досвіду збереження біологічного різноманіття в колекціях та встановлення контактів для обговорення питань співпраці між установами щодо реалізації спільних проєктів.

Загалом робоча подорож до Сполучених Штатів Америки для директора Ботанічного саду Львівського університету стала особливою. Адже за досягнення та заслуги Андрія Прокопіва нагородили відзнакою Джеррі Доннеллі “Майбутні лідери” від Американської асоціації ботанічних садів. Це досягнення свідчить про високий професіоналізм пана Андрія.

Академічна спільнота Львівського університету щиро вітає Андрія Прокопіва із цим досягненням і бажає досягати ще вищих висот в улюбленій справі у майбутньому! Додамо, цей візит та отримана нагорода є яскравим підтвердженням важливості роботи Ботанічного саду Львівського університету в цей непростий час!

Більше фото тут