Polesia – Wilderness without borders. Protecting one of Europe’s largest natural landscapes

05.12.2019 | 14:05

3 грудня 2019 року докторант кафедри зоології Ігор Шидловський взяв участь у робочій нараді з виконання білорусько-українського проекту “Polesia – Wilderness without borders. Protecting one of Europe’s largest natural landscapes” (Полісся – дика природа без кордонів: збереження одного з найбільших природних регіонів Європи), що була організована Українським товариством охорони птахів, у Києві, в готелі «Дружба».

У роботі наради взяли участь близько 20 осіб, зокрема представники з Великої Британії, Білорусі та України.

З січня 2019 року громадська організація «Українське товариство охорони птахів» (ТОП), партнер міжнародної природоохоронної асоціації BirdLife International в Україні, впроваджує на території України цей міжнародний проект, що реалізується за підтримки Франкфуртського зоологічного товариства та Програми вразливих ландшафтів (ELP). Головна мета Проекту – створити в одному з найбільших природних районів у центрі Європи природну систему, екологічно спроможну формувати ландшафт та забезпечувати ефективну охорону біорізноманіття.

Зустріч 3 грудня відбулася на рівні експертів Проекту, які обговорювали результати наукових досліджень, проведених у 2019 році і плани на наступний рік.