ПРОЄКТ «ЗБЕРЕЖЕННЯ КАРПАТСЬКИХ ПРАЛІСІВ»

24.02.2020 | 14:28

19 лютого 2019 року доценти кафедри зоології Львівського національного університету імені Івана Франка Хамар Ігор Степанович і Шидловський Ігор Віталійович були присутні на установчій нараді проєкту “Підтримка довгострокових ініціатив природоохоронних територій щодо збереження пралісів та старовікових лісів в Українських Карпатах з метою збереження їх природоохоронної та кліматичної функціональності”, яка відбулася у Львові. 

Проєкт  впроваджується Українським товариством охорони птахів (ТОП) – представником міжнародної природоохоронної асоціації BirdLifeInternational в Україні, у співпраці з Франкфуртським зоологічним товариством (Німеччина) та за фінансової підтримки Міністерства охорони довкілля Німеччини.

Серед присутніх були представники команди проєкту (ТОП та ФЗТ) та партнерів – національних природних парків “Сколівські Бескиди”, “Зачарований край”, “Гуцульщина”, “Бойківщина”, а також зацікавлених сторін – департаментів екології та природних ресурсів Львівської, Чернівецької та Івано-Франківської обласних адміністрацій, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, державного підприємства “Путильський лісгосп”. Також були представники наукових інституцій та громадських
організацій з Львівського університету ім. І. Франка, Національного лісотехнічного університету України, Інституту екології Карпат НАН України та Західноукраїнського орнітологічного товариства.

Прес-реліз