Студентський уряд Університету очолила Анжеліка Кульчицька

23.03.2023 | 21:16
Студентський уряд Університету очолила Анжеліка Кульчицька

Відповідно до результатів студентського онлайн-голосування очільницею Студентського уряду Львівського національного університету імені Івана Франка обрано Анжеліку Кульчицьку. За її кандидатуру віддали свої голоси 579 студентів. Такі дані оприлюднила сьогодні, 23 березня 2023 року, Студентська виборча комісія Львівського університету.

Анжеліка Кульчицька – студентка четвертого курсу біологічного факультету. У команді Студентського уряду Університету Анжеліка працює вже два роки, в структурі студентського самоврядування – чотири, тож за цей час пройшла усі етапи професійного зростання: працювала у складі студентської ради біологічного факультету, згодом стала заступницею голови цієї організації, а вже незабаром очолила студентське самоврядування біологічного факультету. До виборів Анжеліка була заступницею голови Студентського уряду Університету, а вже сьогодні стала його очільницею.

«Самоврядування відіграє ключову роль в освітньому процесі нашого Університету, – переконана дівчина. – У мене є величезне бажання покращувати Львівський університет, робити життя студентів яскравішим, реалізовувати щось, що буде для них дуже корисним, допомагатиме навчатися й робитиме їхні студентські роки дійсно незабутніми».

У своїй Програмі розвитку Студентського самоврядування Анжеліка Кульчицька задекларувала чимало цікавих проєктів та інновацій. Зокрема, серед найближчих планів – запровадити в Університеті День Студентського самоврядування. Таким може стати 12 травня, адже саме 12 травня 2005 року офіційно був заснований Студентський уряд Львівського національного університету імені Івана Франка.

Відповідно до програми, заплановано також заснування студентських рад гуртожитків спільно з профкомом студентів. Так, студентські ради гуртожитків братимуть участь у поселенні/переселенні/виселенні студентів, слідкуватимуть за порядком, розглядатимуть питання побуту студентів відповідного гуртожитку, вирішуватимуть всі конфліктні ситуації, займатимуться удосконаленням й організацією дозвілля, виконуватимуть інші повноваження передбачені законодавством і Статутом Університету.

Серед основних інновацій, які Анжеліка разом з командою планує реалізувати – чат-бот розвитку Університету, інтерактивна мапа Університету, тренінги для старост першого курсу, а також запровадження інституту студентських менторів.

Не менш цікавими є плани студентської лідерки та її команди щодо реалізації освітніх ініціатив. Так, у програмі Анжеліки йдеться про проведення Школи лідерства для учнівських самоврядувань, яка допоможе молодшим колегам не тільки стати ще впевненішими, здобути нові знання й навички, але й познайомитися з Університетом.

Анжеліка планує не лише запроваджувати новинки, а й зберігати важливі традиції студентського самоврядування. Ідеться, зокрема, про традиційне відзначення найкращих студентів року за високі досягнення в навчанні, активну громадську та волонтерську діяльність та інші мотивації для найстаранніших і найактивніших студентів.

Щиро вітаємо Анжеліку Кульчицьку з обранням на посаду голови Студентського уряду Університету й бажаємо натхнення і мотивації до реалізації усіх задекларованих ініціатив!