Студенти біологічного факультету взяли участь у Фестивалі науки і технологій «Наукові пікніки: Вакцина здорового глузду»

05.10.2020 | 22:56

Студенти білогічного факультету: Дмитро Біда, Олена Груба, Ірина Матис, Нікіта Поліщук, Сергій Романов, Марина Скворцова, Максим Стець, Юрій Федорко стали учасниками Фестивалю науки і технологій «Наукові пікніки: Вакцина здорового глузду», який відбувся 4 жовтня 2020 року на площі біля центру Довженка на Сихові. Завдяки активній позиції, креативності, старанності та відповідальності наших юних дослідників вдалося продемонструвати гостям Фестивалю чим займається сучасна біологічна наука.

 

 

 

 

Зокрема, Дмитро та Марина з легкістю пояснили і показали відвідувачам як можна виділити ДНК з рослинної сировини та букального епітелію людини, побачити фрагменти ДНК, розділені в агарозному гелі. Маленькі глядачі активно брали участь в експерименті з виділення ДНК.

 

 

 

 

 

Максим і Нікіта відповідали за практичну частину презентації, яка стосувалася отримання рекомбінантних білків медичного та промислового значення у клітинах дріжджів, моніторингу і відбору продуцентів глюкозооксидази Aspergillus niger та аргінази І людини, аналізу активності цих ферментів.

 

 

 

 

Олена, Ірина та Юрій демонстрували глядачам як можна визначати концентрацію білка в безклітинних екстрактах дріжджів і не лише в них, проаналізувати суміші білків за допомогою електрофоретичного розділення в поліакриламідному гелі та виявити цільові білки за допомогою антитіл методом Вестерн-блот аналізу.

 

 

 

 

 

 

За PR команди біологічного факультету відповідав Сергій, який активно спілкувався з наймолодшими мешканцями нашого міста та вручав їм сертифікати учасників Фестивалю.

 

 

 

Усі представлені на цьому науково-публічному заході досліди склали одну цілісну картину того, як можна отримати рекомбінантні білки, зокрема й ті, що використовуються для виробництва вакцин.

Завдяки Фестивалю науки і технологій «Наукові пікніки: Вакцина здорового глузду» студентам біологічного факультету вдалося припідняти завісу таємничості неймовірно цікавого та складного світу молекулярної біології, біомедицини та біотехнології.

 

Кафедра біохімії висловлює щиру подяку нашим молодим науковцям!

ЦЕ МИ!