Студенти-біологи провели інформативний захід до Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна

23.03.2023 | 21:21

21 березня 2023 року студенти біологічного факультету за ініціативи асистентів вчителів Середньої загальноосвітньої школи №42 м. Львова долучилися до проведення інформативного заходу до Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна.

Зокрема, голова Студентської ради біологічного факультету Вікторія Руденко провела мінілекцію, упродовж якої коротко ознайомила учнів 5-х та 6-х класів з загальною інформацією про синдром Дауна. Опісля студентка біологічного факультету Марʼяна Микуш провела інтерактив серед учнів та вчителів СЗШ №42 м. Львова та вручила переможцям призи.

Асистенти вчителів разом з учнями школи відтворили сценку за мотивами повісті-казки Галини Вдовиченко «Ліга непарних шкарпеток», де висвітлили найважливіші людські цінності, а також нагадали про рівність людей, залучили глядачів до танцювального флешмобу «Непарні шкарпетки», створили інформаційний стенд з відомими людьми з синдромом Дауна, а також організували акцію «Шкарпетки для ЗСУ», до якої також доєднався студентський актив.

На згадку Студентська рада біологічного факультету подарувала учням з ООП мерч у вигляді набору пазлів, які нагадують про толерантність у соціумі.

Протягом 21 березня був також проведений флешмоб #шкарпетуйся_у_непарні, до якого долучились не лише студенти нашого Університету, але й учні СЗШ №42 м. Львова.