Студенти-екологи відзначили День екологічної освіти у форматі прес-конференції

12.05.2023 | 11:42

Щорічно 12 травня відзначають День екологічної освіти.

День екологічної освіти значимий не тільки для тих, хто займається екологічним просвітництвом і освітою, а й для кожної людини зокрема, адже прищеплення екологічної культури сьогодні є запорукою збереження здоров’я майбутніх поколінь.

Більше про сучасну екологічну освіту в інтересах сталого розвитку в Україні читайте ttp://ecoosvita.org.ua/storinka/top-temi

 Напередодні Дня екологічної освіти в межах навчальної дисципліни «Екоосвітня діяльність» (ОПП «Екологія», доцент Н. М. Джура, група БЛЕ-31), провели інтерактивне практичне заняття у вигляді прес-конференції на тему «Зникнення лісів в Україні та у світі: проблема, наслідки та шляхи вирішення».

За даними Всесвітнього фонду природи, за останні 30 років площа лісів планети зменшилася на 178 млн. гектарів – це майже втричі більше за територію України. Для України тема є актуальною зокрема і через війну, бо серед усіх природних екосистем ліси чи не найбільше страждають від інтенсивних бойових дій, а їхнє повне відновлення потребуватиме найбільше часу.

Студенти-екологи групи БЛЕ-31 отримали тему, завдання і частково інформаційні ресурси. Після дослідження питань з’явилася ідея обговорити тему у формі прес-конференції. Студенти визначили між собою ролі: Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, юриста, голови ОТГ, лікаря, еколога, бізнесмена, селянина, вчителя природознавства, журналістів.

Учасники висловлювали думки і дискутували про проблеми зникнення лісів в Україні та у світі; про вплив війни на лісові екосистеми України та наслідки такого впливу на довкілля і здоров’я людей; про відсутність належного управління в сфері довкілля та недотримання принципів сталого розвитку в лісовому господарстві; недосконале законодавство у лісовій галузі, корупційні ризики та штрафи; про недостатню прозорість у лісовій галузі; невміння досягати балансу між інтересами бізнесу, законодавчими структурами, місцевої громади та довкілля; низьку екологічну свідомість населення, що призводить до частих пожеж лісів.

Дякуємо ЗСУ, які бережуть наш спокій і дають змогу працювати та навчатися!

Дякуємо студентам групи БЛЕ-31 за активність, креативність і вміння працювати в команді!

Разом до перемоги!

Наталія  ДЖУРА, доцент кафедри екології