Студенти і викладачі біологічного та географічного факультетів відвідали Ведмежий притулок

14.02.2024 | 14:46
Студенти біологічного та географічного факультетів вивчали особливості діяльності Ведмежого притулку «Домажир»

Цікаво та ефективно новий навчальний семестр розпочався у Відділі кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом Львівського університету: в межах реалізації проєкту «Роботодавець зсередини» 13 лютого 2024 року відбулася практична навчально-ознайомча екскурсія до ТОВ «ВЕДМЕЖИЙ ПРИТУЛОК Домажир». Унікальний центр порятунку та реабілітації бурих ведмедів в Україні (створений за підтримки міжнародного благодійного фонду FOUR PAWS (Австрія)) є партнером Львівського університету, тож захід для студентів та викладачів ЛНУ ім. Івана Франка провели в рамках відповідної співпраці.

До екскурсії долучилися представники академічної спільноти біологічного та географічного факультетів. Зокрема, координатором від біологічного факультету був доцент кафедри зоології, завідувач Зоологічного музею Університету Ігор Шидловський, а від географічного факультету – завідувач кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи Ігор Рожко.

Під час відвідин Ведмежого притулку менеджерка компанії Марія Глова запросила студентів та викладачів до головного офісу й ознайомила гостей із освітньою та туристичною діяльністю Домажиру, а також розповіла про догляд за врятованими ведмедями.

Надалі упродовж зустрічі заступниця директора Ведмежого притулку Наталія Галайко окреслила можливості, які пропонує для студентів організація, зокрема, мова йшла про елементи співпраці, волонтерство та потенційне працевлаштування.

В цей же день студенти та викладачі долучились до круглого столу «Сучасні виклики та можливості реалізації зоозахисних проєктів», впродовж якого тривала активна дискусія та відбувався плідний обмін ідеями.

Цікавим бонусом для учасників зустрічі стала екскурсія усією територією Ведмежого притулку, під час якої студентів ознайомили із філософією підходу до важливої справи збереження дикої природи та проблемами, з якими зіткнулася організація в умовах війни. На завершення працівники притулку поділилися інсайтами роботи за різними напрямами: від залучення відвідувачів та промоції до безпосереднього процесу реабілітації врятованих ведмедів.

Такі практичні зустрічі здобувачів освіти із роботодавцями є можливістю для активної молоді ознайомитися із діяльністю компанії зсередини, здобути нові знання під час спілкування з працівниками, а також дізнатися про особливості робочого процесу, які цікавлять майбутніх фахівців.