В Університеті стартував «Квест першокурсника»

06.09.2023 | 14:18
В Університеті стартував «Квест першокурсника»

4 вересня 2023 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка стартував «Квест першокурсника» – один із наймасштабніших в Університеті проєкт, який вже другий рік поспіль організовує Студентський уряд. Цьогоріч на квест зареєструвалися дві тисячі студентів, охочих познайомитися з діяльністю, історією та традиціями своєї альма-матер. Захід відбуватиметься упродовж чотирьох днів: 4, 6, 7 та 8 вересня.

Перший день квесту охопив приблизно 500 учасників, які розділилися на 39 команд, більш ніж 70 координаторів та 45 локацій у різних корпусах Університету. Квест розпочався із урочистостей в Актовій залі, де з вітальним словом до першокурсників звернулася голова Студентського уряду Анжеліка Кульчицька. Вона побажала учасникам успіхів, натхнення та завзяття, зауваживши, що студентські роки – найкращі, а Студентський уряд робитиме все для того, аби зробити їх ще більш незабутніми.

Після цього першокурсників привітав Ректор Львівського університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник. Володимир Петрович побажав усім присутнім гідно носити звання студента/студентки Львівського національного університету імені Івана Франка й знаходити час і натхнення для творення студентських спогадів, попри страшні реалії, у яких ми живемо. «Не соромтеся ставити питання своїм колегам та наставникам, адже так Ви зможете дізнатися більше, зростати як особистості і йти до власної мети. Використовуйте всі потенційні можливості, які відкриває перед Вами і Львівський університет, і саме місто Львів. Плекайте в собі любов до науки, прагнення до пошуку істини, вчіться мислити критично та шукайте свій власний шлях. Перед нами всіма велике завдання – творити майбутнє Української Держави і всіма можливими силами допомагати Збройним силам України наближати нашу перемогу», – підкреслив Володимир Мельник.

Після урочистостей команди вирушили на пошуки своїх локацій, які охопили не лише головний корпус Університету, а й території інших факультетів, Наукову бібліотеку, пам’ятники видатним українським особистостям, музеї Університету тощо. Під час проходження квесту на першокурсників чекали цікаві завдання, інтерактиви й важливі запитання про історію, діяльність та особливості Університету.

По завершенні квесту учасники отримали призи від спонсорів та Студентського уряду. Урочисте завершення першого дня квесту відбулося в Актовій залі, де Анжеліка Кульчицька також розповіла першокурсникам про багатоаспектну роботу Студентського уряду і запропонувала усім охочим долучатися до команди самоврядування.

Попереду на студентів чекають ще три дні квесту! Дякуємо першокурсникам за активність та бажаємо нових успіхів!