В Університеті триває екзаменаційна сесія

12.12.2022 | 18:08

Екзаменаційна сесія для студентів Львівського національного університету імені Івана Франка у самому розпалі! Підготовка до іспитів, білети й усні відповіді, спілкування з викладачем віч-на-віч – здавалося б, звичайні буденні поняття для студента. Проте через коронавірусну пандемію, а тепер – воєнні реалії, усе перелічене стало справжньою рідкістю для багатьох студентів, тож цьогоріч вони здобувають новий досвід – складання іспитів в аудиторіях.

Студентка біологічного факультету Вікторія Вонсович цьогоріч вперше складає іспити в аудиторному форматі. Вікторія навчається на третьому курсі за спеціальністю «біологія» і розповідає, що очний формат сесії їй дуже подобається.

«Мені дуже сподобалася сесія в очному форматі, та й загалом змішана форма навчання. Очна сесія стимулює більше вчитись, викладачі є більш вимогливими і ти відчуваєш, що справді отримуєш знання. Водночас, коли іспити є усними, то у тебе немає відліку часу і таймера, який «біжить» – ти не хвилюєшся, що можеш всього не встигнути. На усних іспитах викладачі можуть піти назустріч і поставити додаткові запитання, які допоможуть краще продемонструвати знання, –  розповідає Вікторія. – Не можу не згадати про одногрупників і цю неймовірну атмосферу. Для мене цей семестр навчання був чарівним і шкода усвідомлювати, що я вже на третьому курсі, а такі можливості з’явилися лише зараз. Щиро сподіваюся, що формат навчання, у тому числі й сесії, і надалі будуть очними, а по можливості ми ще й до лекцій в аудиторіях повернемось».

Нагадаємо, що відповідно до Наказу Ректора № 5146 від 18 листопада 2022 року зимова екзаменаційна сесія 2022/2023 навчального року для студентів бакалаврату Львівського національного університету імені Івана Франка відбувається в аудиторному форматі.

За матеріалами пресцентру ЛНУ ім. І. Франка