Відкриття XIX Міжнародної наукової конференції студентів та аспірантів “МОЛОДЬ І ПОСТУП БІОЛОГІЇ”

27.04.2023 | 17:42
XIX Міжнародна наукова конференція студентів та аспірантів “МОЛОДЬ І ПОСТУП БІОЛОГІЇ”, присвячена 90-річчю від дня
народження академіка НАН України, професора Юрія Шеляга-Сосонка, триватиме упродовж двох днів.
Сьогодні у Науковій бібліотеці ЛНУ імені Івана Франка відбулося відкриття конференції за участі відомих науковців, аспірантів а також студентів.
Із вступним словом виступив проректор із наукової роботи Роман Гладишевський. Насамперед він зазначив, що професор Ю. Шеляг-Сосонко доклав багато зусиль до розвитку геоботаніки, зокрема під його керівництвом було видано першу у світі Зелену книгу України, у якій зведено відомості про сучасний стан рідкісних, що перебувають під загрозою зникнення, рослинних груп.
⚠️Сьогодні Міжнародний День пам’яті про Чорнобильську катастрофу (37-і роковини аварії ), яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці, забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології не лише України, а й Європи. Маємо також негативні наслідки через війну. Тисячі ракет і хімічні забруднення призводять до втрати біорізноманіття. Тому важливим кроком є проведення такої конференції та наукових досліджень у галузі геоботаніки, задля збереження майбутньої цивілізації.
Фото за посиланням