Вітаємо наших викладачів з отрманням подяки від ректора з нагоди Дня Університету

26.10.2022 | 21:05

26 жовтня 2022 року під час засідання Вченої ради, Ректор Університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник відзначив представників академічної спільноти подяками з нагоди Дня Університету.

Зважаючи на безпекову ситуацію, урочисте засідання Вченої ради 11 жовтня не вдалося провести, тож зустріч Ректора з представниками університетської спільноти відбулася сьогодні в Актовій залі Університету.

Звертаючись до колег, Ректор Університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник констатував, що Університет не просто переживає час війни, але працює для того аби тут і тепер вирішувати ті завдання, які перед нами стоять.

«Сьогодні вітаючи Вас із Днем Університету, ми розуміємо, що кожен день є тим днем, який наближає нашу перемогу. Ми маємо усі підстави констатувати, що Університет не просто зберігається, а розвивається, незважаючи на воєнний стан, незважаючи на дуже сумні наслідки дворічної пандемії, незважаючи на обмеження фінансових можливостей. Університет як соціокультурний феномен вистояв і, зважаючи на завдання, які ми ставимо перед собою та досягнення, які маємо сьогодні, Університет розвиватиметься надалі як генетична клітина українського суспільства. Адже ми знаємо, що в кожному суспільстві визначальним показником цивілізованості є університети як такі. Університет закладає дві цінності у будь-яке суспільство – демократії і наукового раціоналізму», – підкреслив Ректор, додавши, що «Університет продукує майбутнє, ставить  цілі і цінності, які виходять за рамки теперішнього чи минулого при тому зберігаючи усе цінне, достойне, українське».

Володимир Петрович поділився з колективом також підсумками цьогорічної вступної кампанії: «Незважаючи на різні обставини та особливості вступної кампанії, сьогодні до Університету зараховано на бакалаврат та магістратуру понад 8 тисяч осіб. Разом з тим показники прохідного балу для вступу до Львівського університету, цьогоріч вищі, аніж минулого року. Наша аспірантура є однією з найбільших в Україні, а, можливо, найбільшою – зараз у нас навчається понад 870 аспірантів. Незважаючи ні на що, колектив Університету продовжує розвиватися».

Опісля Ректор відзначив подяками працівників ЛНУ ім. Івана Франка за багаторічну сумлінну працю та вагомі здобутки у науково-педагогічній та професійній діяльності. Нагородами також відзначили авторів підручників, які стали переможцями у конкурсі «Найкращий підручник» за різними напрямами. Поза тим, за сумлінну працю та вагомі здобутки працівники Львівського університету отримали й відзнаки Львівської обласної військової адміністрації.

Під час урочистостей Ректор традиційно вручив дипломи «Заслужений професор Львівського національного університету імені Івана Франка». Цьогоріч Заслуженими професорами Університету стали завідувач кафедри математичної економіки, економетрії, фінансової та страхової математики, доктор фізико-математичних наук, професор Володимир Кирилич, завідувач кафедри фізичної та біомедичної електроніки, доктор фізико-математичних наук, професор Олег Бордун  та професорка кафедри української літератури імені академіка Михайла Возняка, докторка філологічних наук Богдана Криса.

Володимир Петрович нагородив також студенток, яким присвоєно Відзнаку Вченої ради Університету – студентку четвертого курсу факультету міжнародних відносин Марту Балду та студентку третього курсу економічного факультету Ірину Михалюк.