Екскурсії для слухачів дисципліни “Управління відходами”

08.10.2022 | 18:17
У вереснів для слухачів дисципліни “Управління відходами” спеціальності 101 Екологія було проведено дві екскурсії:
перша екскурсія відбулась на навчальному майданчику Львівспецкомунтрансу, комунального підприємства, що здійснює вивезення твердих побутових відходів у Львові. Екскурсію проводив начальник відділу комунікації та просвітництва управління з питань поводження з відходами ЛМР Роман Яцикович.
На майданчику студенти вивчили різні типи сміттєвих баків, за кожним із них розташовані навчальні стенди з поясненням яку фракцію відходів викидати при роздільному зборі.
Щира подяка п. Роману Яциковичу за цікаву екскурсію
друга екскурсія пройшла на території Львівської компостувальної станції, єдиної в Україні (працює з 2020 р.), що переробляє органічні відходи на компост за допомогою кількох груп бактерій -редуцентіа (вони не шкідливі!). 90 процентів мешканців Львова мають можливість викидати органічні відходи рослинного походження в окремі баки. На кожному з них написано, що призначений для ОРГАНІКИ без поліетиленових сміттєвих мішків, проте… чого там тільки нема. Ситуація погіршилася після напливу вимушених переселенців, які не були готові аж до такого рівня сортування сміття..