У Львівському університеті відзначили адміністраторів сайтів за підсумками рейтингування факультетів у 2024 році

11.07.2024 | 15:54
У Львівському університеті відзначили адміністраторів сайтів за підсумками рейтингування факультетів у 2024 році

Нещодавно, 2 липня 2024 року, у Львівському національному університеті імені Івана Франка вперше відзначили адміністраторів сайтів факультетів, результати роботи яких найкраще показалися під час щорічного рейтингування вебресурсів.

Захід розпочався із вітального слова проректора з науково-педагогічної роботи та інформатизації Віталія Кухарського: “Мені дуже приємно спостерігати, наскільки покращилася робота з вебресурсами на наших факультетах. Постійний розвиток є вкрай необхідним, оскільки саме він формує обличчя й імідж нашого Університету перед вступниками, студентами та зовнішніми партнерами. Тому ми активно працюємо щодо вдосконалення системи мотивації для покращення знань та вмінь адміністраторів вебсторінок, кожного з наших факультетів”.

Також Віталій Михайлович подякував переможцям за плідну працю для розвитку вебресурсів Львівського університету. Опісля усім трьом факультетам було вручено їхні нагороди – планшети від однієї з найбільших у світі компаній у сфері телекомунікацій Huawei.
Відповідно до отриманих результатів, перше місце цього разу посів факультет електроніки та комп’ютерних технологій із результатом 64,55 бали. Друге місце посів географічний факультет із підсумком 60,19 балів. На третій позиції опинився факультет управління фінансами та бізнесу, кінцевий результат якого становить 59,14 балів.

Щиро вітаємо переможців із високими результатами й бажаємо їм і надалі вдосконалювати свої знання задля розвитку кожного із вебресурсів нашого ЗВО.

Варто зазначити, що автоматизоване рейтингування факультетів бере свій початок із 2019 року й проводиться щорічно три рази. Головними критеріями, за якими обирають трьох переможців серед 19-ти факультетів Університету є: “Курси”, “Методичні матеріали кафедр”, “Міжнародна співпраця”, “Наука”, “Держбюджетні проєкти та гранти”. “Новини”, “Сторінки викладачів”, “Сторінки в соціальних мережах”, “Аналіз кількості файлів”. Згідно з чинними правилами в наступних рейтингуваннях перемогу здобувають ті факультети, які в порівнянні із поточними результатами опиняться в загальному списку на три позиції вище.
Також цьогоріч на крок ближче до покращення власних позицій – стали й інші факультети Львівського університету: фізичний факультет (58,24 б.), хімічний факультет (51,12 б.), факультет міжнародних відносин (50,96 б.), філологічний факультет (49,52 б.), факультет прикладної математики та інформатики (46,23 б.), філософський факультет (45,31 б.), геологічний факультет (45,28 б.), факультет культури і мистецтв (44,36 б.), механіко-математичний факультет (42,05 б.), факультет педагогічної освіти (40,2 б.), біологічний факультет (37,42 б.), історичний факультет (36,96 б.), економічний факультет (30,95 б.), факультет іноземних мов (29,71 б.), юридичний факультет (29,31 б.) та факультет журналістики (29,17 б.).

Надалі учасники мали можливість обговорити всі необхідні питання із проректором з науково-педагогічної роботи та інформатизації, пропонуючи власне бачення покращення роботи інтернет-сторінок факультетів, а відповідальна за рейтингування ЛНУ ім. І. Франка Уляна Павлишин поділилась з присутніми найактуальнішими даними щодо специфіки роботи сайтів факультетів та детально розповіла про всі особливості  їх оформлення.

Участь у події взяли запрошені адміністратори всіх факультетів, їхні асистенти та відповідальні за сторінки кафедр: Марія Яремчук з біологічного факультету, Галина Савка з географічного факультету, Сергій Ціхонь з геологічного факультету, Василь Буняк з економічного факультету, Ірина Кофлюк із факультету електроніки та комп’ютерних технологій, Любомир Кокора з факультету журналістики, Марко Латик із факультету іноземних мов, Ганна-Меланія Тичка з історичного факультету, Мар’ян Лесюк із факультету культури і мистецтв, Уляна Павлишин із механіко-математичного факультету, Богдан Лапчук із факультету міжнародних відносин, Олена Лущинська з факультету педагогічної освіти, Віталій Горлач із факультету прикладної математики та інформатики, Володимир Ситник із факультету управління фінансами та бізнесу, Віктор Присяжник із фізичного факультету, Уляна Федорів із філологічного факультету, Юлія Ковальчук із філософського факультету, Роман Мартяк із хімічного факультету, Віталій Чорненький з юридичного факультету.

У межах цього заходу було представлено результати рейтингування та обговорено головні напрямки роботи в майбутньому. В ході бесіди було також зібрано й враховано пропозиції, надані колегами, щодо трансформації інтернет-сторінок. Особливу увагу було приділено питанню преміювання адміністраторів сайтів.

Нагадаємо, що попереднє рейтингування відбулось у грудні 2023 року, а наступне – відбудеться восени 2024 року.